September was regenachtig en Oktober gaat dezelfde kant op. De Covid-19 houdt ons nog steeds in de greep. Daarom zijn we versneld bezig met onze collectie verder te digitaliseren en aan te bieden op Erfgoed in Zicht.

Het scheepvaartmuseum in Groningen neemt een andere wending en een deel van de collectie wordt afgestoten. Dankzij een nauwe samenwerking met de Landelijke Vereniging voor het behoud van het Historisch Vaartuig, waarbij de Tordino is aangesloten, hebben we enkele mooie stukken toegevoegd aan onze collectie waaronder een gietijzeren bolder van een houten schip, een stuk van een broodwagen, het roer van een kleiner vissersvaartuig, een eerste generatie zendradio met lampen, enkele naamborden en identificatieplaatjes.

Daarnaast schonk het Scheepvaartmuseum van Baasrode ons in augustus verschillende maquettes van scheepsliften. Deze worden zorgvuldig gerestaureerd en tentoongesteld aan boord.  De maquettes zijn aan de hand van Petrus Stroobandts. We zijn dan ook echt opgetogen met deze stukken.

Via Philipe Perneel, van de inmiddels opgegeven Archonaut VZW, hebben we een oude stokpomp ontvangen en via Hendrik Nelde van de spits Jeanne hebben we verschillende zaken ontvangen van het gesloopte vaartuig Jeanne, waarvoor dank.

Naar jaarlijkse gewoonte zijn we opnieuw gesloten voor de winter. 

Zorg goed voor elkaar en jezelf in deze tijden!

Nieuwsbrief oktober 2020