Documentatie- en archiefcentrum

Duizenden boeken, tijdschriften, brochures of andere publicaties vormen vaak de basis voor een goed werk of onderzoek. Aan boord van Museumschip Tordino is vanaf oktober 2017 de maritieme bibliotheek of leeszaal open voor het publiek. Alle publicaties en vrijgegeven archieven kunnen enkel ter plekke geraadpleegd worden tijdens de openingsuren van het museumschip.

De ruimte is ook ingericht met verschillende scheepsmodellen van vissers- en zeeschepen die vaak een link hebben met het maritieme verleden van Belgiƫ.

Leeszaal van Museumschip Tordino
Leeszaal van Museumschip Tordino

Heeft u interesse in een specifiek onderwerp, schrijft u een thesis of een publicatie, laat het ons weten. Alle boeken en documenten zijn per thema gesorteerd. Bij een gemotiveerd schrijven kunnen wij ook op een ander moment de leeszaal openstellen.

Inventarisatie

Wekelijks groeit de collectie aan met nieuwe werken of documenten. We trachten onze inventaris up-to-date te houden. Alle publicaties zijn geĆÆnventariseerd en van ruim 2500 werken zijn de kaften reeds ingescand.  De nieuwe inventaris is te vinden op Erfgoed in Zicht