Wat een schril contrast met vorige maand. Prachtig zacht lenteweer en dit voor februari. Het ideale moment om allerhande kleine werken uit te voeren aan de buitenzijde van het schip zoals schilderen, het plaatsen van naamborden en de statieplank. 

Onderhoud aan het schip

De roefdekken van de keuken en de woning werden geschuurd, ontroest en in de primer gezet. Een eerste laag lakverf zorgde voor de voorlopige afwerking.

Bibliotheek toepassing uitgebreid!

Ons inventarisprogramma voor de Bibliotheek werd zo aangepast dat u vanaf heden een uitgebreide boekenfiche kan downloaden van de website.  Vanuit het overzicht van de boeken kan men nu bij iedere titel klikken op ‘download boekenfiche’. Deze fiche is een PDF document en bevat alle beschikbare gegevens van de betreffende publicatie. Waar mogelijk werd ook een foto van de publicatie bijgeplaatst.

Ook in de Leeszaal aan boord werden er aanpassingen doorgevoerd. Twee nieuwe kasten zorgen voor een uitbreiding van opslag en weldra zal ook het atelier verbouwd worden tot opslagruimte voor ons archief.

Collectie

De collectie werd onder meer uitgebreid met:

  • Werfplaat van de werf NV Scheepswerven  v/h H.H. Bodewes te Millingen
  • 24 boeken

  • Een scheepsmodel van de Duitse sleepboot Bugsier 3. Deze sleper werd in 1952 gebouwd op de werven van F. Schichau GmbH in Bremerhaven, Duitsland.

Website

De website werd uitgebreid met een kalender, waarin we de belangrijkste maritieme evenementen aankondigen. Organiseert u binnenkort iets? Laat het ons weten!

Update februari 2019

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.