Vandaag zijn we in het bezit gekomen van een mooi afgewerkt model van de Duitse sleepboot Bugsier 3, gebouwd op de werven van F. Schichau GmbH, Bremerhaven in Duitsland.  Het schip is in 1952 gebouwd als een laatste van drie gelijkaardige schepen.

De Bugsier 3 is 26,7m lang, 6,7m breed en heeft een diepgang van 2,7m. De motor was een 8 cilinder Deutz type SBV 8M 54, 850pk.

Tot in 1975 deed het schip dienst in de haven van Hamburg. Daarna werd het naar Iran verkocht en herdoopt in Mahnaz Karoon. Momenteel zou het schip nog in de vaart zijn als de Safir 10 (IMO: 6800177).

Nieuw scheepsmodel voor het museum

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.