De HD.174 werd in 1948 gebouwd op de werf van de Familie W. Van Goor te Monnikendam. Tussen 1949 en 1956 voer het schip onder de naam Stella Maris, daarna als de Catharina. Hieronder een postkaart van de Catharine op West-Terschelling.

In 1977 werd het schip omgebouwd tot pleziervaartuig en omgedoopt in Hilare II.  Tussen 1982 en 1999 voer ze als de Saskia en vanaf dan als de EOS. Het schip staat ingeschreven in het Nederlandse Register Varend Erfgoed.

Meer informatie over het schip kan u hier vinden.

Postkaart van de week 45: Vaartuig HD.174 op West-Terschelling
Getagd op:                     

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.