Onderstaande postkaart, daterende van rond 1900, met zicht op de Nieuwe haven van Gent, toont verschillende type binnenvaartschepen, gaande van Baquets tot walen. Geen enkele van de schepen is te identificieren, maar het toont de vooruitgang van de schepen en de binnenvaart.

Centraal op de foto, een stalen klipperaak met langszij een stalen sleepschip en een sleepspits waar de linnen hangen te drogen. Op de achtergrond enkele houten vaartuigen en een afgeladen sleepschip tegen de kant.

Tegen de kade liggen verschillende zeeschepen, zowel klippers als stoomschepen.

Postkaart van de week 39: Nieuwe haven van Gent rond 1900
Getagd op:                                 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.