Vanaf 4 juli gaan we terug open. Omdat we een een museum zijn met een relatief klein oppervlakte kunnen we slechts een beperkt aantal mensen per keer toelaten aan boord. Na de verbouwing in februari zijn we door de COVID-19 maatregelen niet veel meer open geweest. Kom dus zeker eens langs en geniet van het volledig vernieuwde middenschip waar talrijke maquettes van sleepboten, sleepschepen en andere vrachtschepen geplaatst zijn.

Bezoek is momenteel enkel mogelijk op reservatie. Na een maand evalueren we opnieuw.

De afgelopen maanden waren we dicht en is er veel tijd gegaan naar het digitaliseren van onze collectie. We geven nog steeds voorrang aan wat in ons depot aanwezig is. Dit zijn zaken die in het museum niet zichtbaar zijn, maar wel toebehoren aan onze collectie.

Naast het digitaliseren hebben we een mooie aanvulling voor onze collectie, namelijk een geklonken Belgische schippersvlet. Deze oude vlet staat sinds kort op de schipperswoning van Tordino en zal binnenkort opgeknapt worden. Speciaal aan deze vlet is dat die door een Bernard 1 cilinder binnenboordmotor is aangedreven. De vlet is compleet met schroef en aanhangend roer.

Nieuwe openingstijden