Naar aanleiding van de laatste perscommunicatie van de Veiligheidsraad is er misschien sprake dat musea open kunnen op 18 mei 2020. Het is op zijn minst positief te noemen dat men ons heeft vermeld.

Echter is de crew van Museumschip Tordino niet klaar om te openen op die periode. Onze vrijwilligers zijn 65+ers en daarom werd beslist nog niet onmiddellijk te openen.  Een beperkte opening op een later moment kan zeker.

In afwachting zijn we nog steeds volop bezig met het digitaal aanbieden van onze collectie via Erfgoed in Zicht. Zo kan u niet alleen de objecten die in het museum tentoongesteld zijn raadplegen, maar ook documenten en objecten die anders niet toegankelijk zijn en zich in één van onze depots bevinden.

Laten we nog even voorzichtig zijn en hou jullie goed.

 

Nog eventjes dicht…