De voorbereidingen voor Open Monumentendag zijn zo goed als afgerond. Daarnaast werden er opnieuw een honderdtal foto’s opgeladen naar de beeldbank

Open Monumentendag

Voor deze editie van Open Monumentendag werd beslist om met oude video fragmenten te werken van de binnenvaart, het leven en werken op de schepen en er rond. Deze video beelden werden ons vriendelijk bezorgd door Eltje Hut, schipper op rust. Hij beschikt over een zeer groot video archief en het was dan ook niet eenvoudig een keuze te maken. Gelukkig leven we in een digitale tijd en zullen de video fragmenten periodiek wijzigen. 

Water-rAnt te Antwerpen

Eind deze maand, op 27, 28 en 29 september gaat het grote maritieme evenement Water-rAnt door in Antwerpen.  Water-rAnt verzamelt honderd authentieke schepen van Antwerpen, van de haven en uit de Scheldedelta. Maak er kennis met meer dan twintig watererfgoed en nautische organisaties. Ook Museumschip Tordino neemt deel tijdens de driedaagse. Wijn staan er met een informatiestand. Meer informatie over waar we staan en hoe de stand ingevuld zal worden volgt nog.

Collectie

De collectie werd uitgebreid met 

  • 3 flessenschepen
  • Een klik van een beurtschip, vermoedelijk uit de jaren ’20. Hiervoor zijn we de schippers van de Eemspoort (Jenet en Ed) zeer dankbaar om aan ons te denken. 

  • 1 bijkomende ets van Maurice Seghers
  • Boorddocumenten, dienstboekjes, Rijnpatenten, etc…
  • 2 sierborden met taferelen van de binnenvaart
  • Porseleinen sloep met reclame uit de binnen vaar jaren ’50
  • Een maquette van het gemotoriseerde sleepschip Carpe Diem uit 1915

 

Update augustus 2019