Twee extra dagen zijn we deze maand open geweest en die waren succesvol. Het ankerlier van de Arma is inmiddels opgeknapt en geschilderd. Binnenkort starten we met de voorbereidingen voor Open Monumentendag en het raadplegen van de beeldbank aan boord van Museumschip Tordino.  

Open Monumentendag

Noteer alvast zondag 8 september in uw agenda. Dan gaat Open Monumentendag opnieuw door. Breng zeker ook een bezoekje aan Museumschip Tordino.  We zijn alvast verschillende korte films over de binnenvaart aan het verzamelen. 

Digitalisering & beeldbank

De beeldbank staat online. Via de beeldbank kan u documenten, postkaarten, foto’s en de objecten in het museum raadplegen. Momenteel staan er een kleine 500 afbeeldingen online. De collectie wordt dagelijks aangevuld.  U kan eenvoudig zoeken via het zoekveld of een trefwoord kiezen in de lijst. Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons gerust weten.

Collectie

De collectie werd uitgebreid met 

  • 6 flessenschepen
  • Meerdere borden en siertegels met nautische taferelen
  • Een kleine sextant
  • Meerdere boeken en tijdschriften
  • Een lier om de zwaarden van een tjalk op te halen
  • Twee mooie bronzen borden van Deutz
  • Verschillende boordapparaten zoals Sailor marifoons, dieptemeter en intercom

Afbeeldingsresultaat voor Sailor RT144

  • Een metalen doos, versierd met Friese snikken
  • Een mooi kader van de logger VL.56 Ebenhaezer uit 1917.

 

Update Juli 2019