In oktober waren we niet open. Het woonschip van de eigenaar moest even de werf op voor een periodieke keuring.  Dit betekent echter niet dat het stil was aan boord van Museumschip Tordino. De beeldbank gaat weldra online geplaatst worden en een beperkt deel documenten uit ons archief zijn er raadpleegbaar. In de komende maanden zullen nog heel wat gedigitaliseerde documenten volgen!

Daarnaast zijn we volop bezig met een grondige inventarisatie en het documenteren van al onze objecten aan boord. Op termijn wil Museumschip Tordino gaan voor een erkenning als museum. Zover zijn we nog lang niet, maar deze eerste stap is er ene in de goede richting!

Scheepslading!

Schipper Thomas Bultje heeft gedurende zijn loopbaan als schipper van iedere lading in het ruim een staaltje genomen en deze bewaard.  Deze ruime collectie is ons geschonken en zal in de komende maand aan boord getoond worden in een speciaal daarvoor voorziene kast en met de nodige uitleg. 

Collectie

De collectie werd uitgebreid met onder meer:

 • Documenten van de Koninklijke Hollandsche Lloyd
 • Een stuwdruklager van de O.192 Lydie Madelaine, geschonken door Alex Quienen
 • Een maquette van de klipperaak Deo Volente uit Rozenburg. Dit betreft een oude maquette, vermoedelijk gemaakt door een schipper. Alle bewegende delen werken zoals lieren, masten, etc… Zodra de maquette gerestaureerd is komt deze op een centrale plaats te staan aan boord (planning: eind november 2018)

 • Schipper Thomas Bultje schonk ons verschillende objecten van zijn schip waaronder:
  • enkele houten katrollen 
  • een koperen lichtrand
  • een val om een ruim droog te houden
  • een doos spijkers die gebruikt werden om de presenningsband op houten luiken vast te zetten
  • een ruime collectie folders en boeken over scheepsmotoren van vroeger tot nu. Deze zijn raadpleegbaar in de bibliotheek.

 

 • Enkele boeken voor de bibliotheek
Update oktober 2018

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.