Het hospitaalschip  J. Henry Dunant werd gebouwd in 1959 op de scheepswerven van Bodewes, Millingen a/d Rijn in opdracht van het Nederlandse Rode Kruis.  Het 64 meter lange schip was uitgerust met twee Stork Ricardo motoren van elk 250pk. Aan boord waren er een viertal zalen, goed voor elk 16 tot 22 patiënten.

Hospitaalschip J. Henry Dunant

In 1973 werd het schip verkocht aan de Nationale Stichting Varende Recreatie uit Utrecht en herdoopt in Prins Willem Alexander.

In 2003 voer het schip als de Aurora.

Vanaf 2006 voer het schip als Prinsenlander voor Prinsenland Partyschepen uit Dinteloord. Zij verkochten het schip door aan Rondvaart Europoort uit Maassluis, waar het nog steeds vaart onder de naam Prinsenlander. Aan boord is er ruimte voor 170 passagiers.

 

Meer informatie: Binnenvaart.nl

Postkaart van de week 34: Hospitaalschip J. Henry Dunant (1959)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.