Momenteel wordt een deel van het archief van de motorspits Moving gedigitaliseerd. Tussen deze documenten werd een bestek gevonden voor het bouwen van een spits op de scheepswerf  J. Van Garsse te Moerbeke-Waes.  Dit document, daterende uit 1939, beschrijft hoe een spits gebouwd wordt, voor welke indeling er gekozen is, welke meubels geplaatst worden, materiaalkeuze, etc…

Eveneens hebben wij aan onze collectie het bevrachtingsboek, voor de periode 1 juli 1963 – 26 februari 1967,  van het motorvrachtschip Jean toegevoegd. Aan de hand van dit document kan een beeld geschetst worden van het aantal reizen en de trajecten die een binnenvaartschipper aflegde met zijn schip.

Tenslotte is er ook een nieuwe maquette van het statenjacht van de Provincie Zuid Holland.  Het Statenjacht is een vervoermiddel voor de leden van de Staten-Generaal. Soms werd het ook aangeduid als het Prinsenjacht. In Friesland werd in 1632 voor het eerst gebruikgemaakt van een Statenjacht. Meer info over Statenjachten kan u hier vinden.

 

Deze en vele andere objecten zullen tentoongesteld worden tijdens Open Monumentendag op 10 september 2017 aan boord van het museumschip Tordino.

 

 

 

 

 

Toegevoegd aan de collectie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.