De Aquarel was een gezellig schip, maar bood weinig ruimte (naar uitbreiding) voor tijdelijke tentoonstellingen.

Een groot deel van het materiaal stond opgeslagen in de bergruimte wegens plaatsgebrek. Enkel een paar maquettes en wat scheepsgereedschap werd tentoongesteld. De vele documenten en groter gerief konden niet aan het publiek getoond worden. Daar zal binnenkort verandering in komen!

Al enige tijd waren we op zoek naar een groter schip. In oktober werd een eerste verkennend bezoek gebracht aan een vrachtschip in Leeuwarden. De Tordino is een Friese maatkast, gebouwd als sleepschip in 1922. Niet alleen heeft dit schip een rijke geschiedenis, maar haar vrachtruim biedt voldoende ruimte om in de toekomst te groeien met vaste en tijdelijke tentoonstellingen.

Meer informatie volgt!

Ander schip – zelfde concept
Getagd op:             

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.