Verbouwingen 2018

Na de succesvolle tentoonstelling ‘De Geschiedenis van het Kanaal Gent – Brugge‘, is begonnen met het verbouwen van het tweede en laatste deel van het ruim. De bedoeling is om van deze ruimte een geïsoleerde tentoonstellingsplaats te maken, goed geïsoleerd en eenvoudig te verwarmen.

In november werden de werken aangekondigd. Het is de bedoeling om de overgebleven ruimte van 15 meter te isoleren en te betimmeren. Zo kunnen er boeken, waardevolle documenten en schilderijen tentoongesteld worden in een droge verwarmde omgeving. Naast een tentoonstellingsruimte is er ook een cinemazaal, een oude schipperswoning, sanitair en nog veel meer!

De verbouwing zal een volle drie tot vier maand duren. Meer dan 150m2 aan wanden dienen gezet te worden, bestaande uit een houten kader met isolatie, OSB wanden en een betimmering. De ruimte zal driemaal zo groot zijn als de huidige leeszaal.

Als de verbouwing volgens planning verloopt kan het schip vanaf 1 april 2018 opnieuw open als museumschip.

Volgende foto’s zijn genomen op 4 februari 2018:

 

Volgende foto’s zijn genomen op 21 januari 2018:

De schoorbalk voor het dak wordt in positie gebracht

Schipperswoning in aanbouw