De Linschoten-Vereeniging werd op 7 maart 1908 opgericht door een aantal historici, zakenlieden en oud-zeevarenden die zich bijzonder interesseerden voor het reisverhaal. Met Jan Huygen van Linschoten voor ogen, de man die aan het einde van de zestiende eeuw zijn reisgeschriften publiceerde en daarmee voor handelaars en avonturiers uit de Nederlanden de zeeweg naar Aziƫ openlegde, wilden ze de fascinerende wereld van historische reizen ontsluiten en de bronnen hierover publiceren.

Ook in ons archief en documentatiecentrum beschikken we nu over een ruime collectie werken, uitgegeven door deze organisatie. De boeken werden ons ter beschikking gesteld door het Scheepvaartmuseum in Baasrode.

Een overzicht van de boeken vindt u hier: https://erfgoedinzicht.be/collecties/?mode=gallery&view=horizontal&page=1&fq%5B%5D=search_s_institution:%22Museumschip%20Tordino%22&reverse=0&filterAction&q=linschoten

Archief en Documentatiecentrum