Onze eerste nieuwsbrief voor 2020, kunnen we niet anders starten dan met u het Beste te Wensen voor 2020! Dit jaar belooft een druk jaar te worden voor ons. Het laatste deel van het schip werd onderhanden genomen en moet nog afgewerkt worden. Er komt een nieuw collectiebeheersysteem en nog veel meer!

Verbouwing

Na een kleine winterstop kunnen we er binnenkort weer volop tegenaan. In de afgelopen twee maand hebben we het middenschip aan boord van Museumschip Tordino onderhanden genomen. Het volledige ruim werd geïsoleerd en betimmerd. Hierdoor kunnen we ook in deze ruimte maquettes en schilderen tentoonstellen. Er is extra ruimte gecreëerd door bijkomende wanden te plaatsen.  De ruimte zelf wordt momenteel volop geschilderd en we hopen deze begin februari aan te kleden met objecten!

 

De collectie

Tussendoor werd de collectie ook aangevuld met onder meer

  • verschillende maquettes, schilderen en etsen over de binnenvaart
  • een ruime collectie boeken en tijdschriften
  • porselein met een nautisch thema

Collectiebeheer

Na onderhandelen met de Gemeente Beernem en de Vlaamse Overheid Departement Cultuur, Jeugd en Media hebben we de kans gekregen om ons aan te sluiten bij Erfgoed in Zicht. We zijn dan ook zeer opgetogen met deze kans.Dit betekent ook dat de huidige inventaris van onze bibliotheek nog éénmalig bijgewerkt zal worden. Daarna kan u via bovenstaande website steeds onze actuele collectie en inventaris raadplegen.

Evenementen

Op Zaterdag 28 maart organiseren we voor de eerste keer een boekenverkoop. De dubbele exemplaren worden verkocht. Met de opbrengst kunnen we dan weer nieuwe boeken aankopen om de bibliotheek aan te vullen!

Op 25 en 26 april doen we opnieuw mee met Erfgoeddag! Speciaal voor deze feesteditie draagt Erfgoeddag als thema ‘De Nacht‘. Want de nacht betovert en staat synoniem voor verbeelding. Een schip kan niet zonder licht. Al is het maar om herkend te worden op het water in het donker. Aan boord van Museumschip Tordino kan u een ruime collectie scheepsverlichting bewonderen. Dit gaat over navigatieverlichting tot de oude olielampen die aan boord in de donkere scheepswoningen beneden dek gebruikt werden. 

Onze evenementen zijn ook steeds te vinden op Uit-in-Vlaanderen.

Update Januari 2020