September was een drukke maand. Naast een zeer succesvolle Open Monumentendag namen we ook deel aan het evenement Water-rAnt. Dit jaar nog zonder schip, misschien over twee jaar met schip! De collectie werd verder uitgebreid met enkele mooie modellen en wat gerief van het inmiddels gesloopte kastje Festina Lente.

Erkenning door Herita

Museumschip Tordino wordt een getrouwheidspartner van Herita. Lees er alles over op de website van Herita. Met je Open Monumentenkaart kan je bij ons een getrouwheidspunt sparen! 

Boegschroefruimte

Museumschip Tordino is nog steeds een varend schip en na de werken vorig jaar op de werf hebben we deze maand de vloer van de boegschroefruimte ontvet en netjes in de verf gezet. In een volgende fase wordt de rest van de ruimte aangepakt.

Collectie

De collectie werd uitgebreid met:

  • Model van de Luxe motor Geertruida

  • Model van de Rijnsleper Wangard

  • Model van een steilsteven met opduwer
  • Boorddocumenten van verschillende schepen, boeken en tijdschriften
  • De sierpijp, luchthappers en naambord van de Festina Lente

Vernieuwing collectie Leeszaal

Eind oktober gaan we even dicht voor periodiek bezoek tot begin februari 2020. Bezoeken op afspraak blijven mogelijk. Gedurende deze periode zal onder meer de tijdelijke collectie rond de Belgische Scheepvaart opgeborgen worden. In de plaats hiervan wordt een nieuw thema belicht. Benieuwd? In een volgende nieuwsbrief gaan we hier dieper op in.

 

Update September 2019