uitzonderlijk was er in mei geen nieuwsbrief. Werd er niets gedaan? Neen in tegendeel, in mei en juni zijn heel wat optimalisaties uitgevoerd. De computersystemen, website en mail verlopen nu via één platform. Daarnaast zijn we volop aan het werk om Open Monumentendag 2019 tot een succes te maken.  

Openingsuren

Naast onze standaard openingsuren (2de en 4de zaterdag van de maand van 12 tot 18u) zijn we deze zomer ook open op andere momenten. Voor een up-to-date overzicht, kijk op: Uit In Vlaanderen

Groepsbezoeken in trek!

De afgelopen twee maand hebben we drie groepsbezoeken gehad. Het bezoek wordt veelal gecombineerd met een teamactiviteit in de buurt. Wenst u ook op bezoek te komen met uw collega’s, clubvrienden of leden, maak een afspraak!

Digitalisering

In het kader van de beeldbank werden verschillende oude foto’s en postkaarten gedigitaliseerd. Op regelmatige basis posten we op Facebook een setje ingescande foto’s.

Het is nu ook mogelijk om aan boord in de foto-bibliotheek te bladeren. Zoekt u een specifiek schip, wij helpen graag!

Heeft u zelf ook nog oude foto’s, we scannen die graag in. Ook negatieven en dia’s kunnen wij digitaliseren. 

Collectie

De collectie werd uitgebreid met

  • Scheepsmodel van de stoomsleepboot Ijmir
  • Scheepsmodel van de sleepboot Smit Denemarken
  • Scheepsmodel van de botter UK. 16
  • Meerdere documenten, foto’s, postkaarten en boeken

Ook het ankerlier van de Arma, die geruime tijd aan de wal stond, werd afgelopen week in het ruim gezakt van Museumschip Tordino. Eerstdaags wordt gestart  met de restauratie hiervan. 

Model stoomsleepboot IJmir

De IJmir werd gebouwd in 1897 op de werven van Slikkerveer Boel. Het schip is in 1955 gesloopt. De volledige geschiedenis en het model van deze stoomsleepboot kan aan boord gelezen worden.

Door dit model toe te voegen aan onze collectie kunnen we nu een volledig beeld geven van de evolutie van de sleepboten in de Binnenvaart.

Update mei & juni 2019