Dat Museumschip Tordino op Wikipedia stond was al gekend. Maar nu is er meer!

Met Wiki Loves Heritage wil de Vlaamse overheid samen met Wikimedia België de online aanwezigheid en zichtbaarheid van het erfgoed in Vlaanderen verhogen. Door in te zetten op open platformen zoals Wikipedia en Wikimedia Commons verhoogt ook de participatie en het hergebruik.

Wiki Loves Heritage nodigt erfgoedbeheerders en -organisaties, erfgoedgemeenschappen en -liefhebbers, fotografen en Wikipedianen uit om samen het erfgoed en de erfgoedzorg online te ontsluiten.

Om het initiatief kracht bij te zetten, koppelt men aan het project een fotowedstrijd.

Iedereen kan deelnemen door foto’s te maken van erfgoed in Vlaanderen. Het doel van de wedstrijd is om de foto’s te uploaden in Wikipedia’s beeldbank en op die manier de online beschikbaarheid te vergroten. De deelnemende foto’s worden onder een vrije licentie geüpload. De vrije licentie zorgt ervoor zodat de beelden gebruikt kunnen worden op Wikipedia en daarbuiten.

De fotowedstrijd loopt van 15 juni 2018 tot 15 november 2018.

Meer info: http://www.europeeserfgoedjaar2018.be/wiki-loves-heritage-fotowedstrijd

Wiki Loves Heritage is een initiatief van de Vlaamse overheid en Wikimedia België, in samenwerking met PACKED vzw, in het kader van het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed 2018.

Wiki Loves Heritage – Erfgoed & Foto’s nemen

Eén gedachte over “Wiki Loves Heritage – Erfgoed & Foto’s nemen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.