De maand juni was snel voorbij! We zijn er helemaal klaar voor. en vanaf nu zijn we iedere tweede en vierde zaterdag van de maand open! Klik hier voor een overzicht van onze openingsuren.

Buitenwerken

Het schip was dringend aan wat nieuwe verf toe buiten. De volledige opbouw werd geschuurd en in de primer gezet. Ook het nieuwe kleurenschema werd inmiddels toegepast, een combinatie van een tweetal bruinen, primer rood, wit voor de woning en binnenkort ook licht groen voor het dak van de roef. Het zijn standaardkleuren van hoe een binnenvaartschip er jaren terug uitzag.

Het Museum

De meer dan 30 maquettes staan op hun plaats, schilderijen hangen aan de wanden, net als een ruime collectie van meer dan 100 foto’s en informatieborden.  De vitrine tafels zijn gevuld en alle overige objecten hebben hun plaatsje gevonden.

Nu wordt alles nog gelabeld. Heeft u vragen over een object of foto en staat er geen label? Vraag gerust om meer informatie!

Collectie

De collectie werd onder meer uitgebreid met:

  • Een maquette van de als stoomsleepboot gebouwde Zeeland. De maquette toont het schip begin jaren ’80 wanneer ze als de Zeeland met thuishaven Terneuzen voer.

  • Een maquette van een Belgische steenschuit

  • Enkele affiches van het Zeewezen met betrekking tot de lijn Oostende-Dover
  • Meerdere ingekaderde foto’s van het Zeewezen
  • Meerdere boeken voor de bibliotheek en postkaarten voor het archief
  • Verschillende borden, kruiken en asbakken met taferelen van vaartuigen
  • Een pentekening van een Oostends vissersvaartuig,

Update juni 2018

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.