Met enige trots kunnen wij u melden dat er twee bijzonder maquettes toegevoegd zijn aan onze collectie. Het betreft twee vooroorlogse modellen van Belgische maalboten van het Bestuur van het Zeewezen. Zowel de maquettes als de schepen zijn in België gebouwd.

De Prins Albert werd gebouwd in 1937 te Hoboken op de werf van Cockerill. Het schip had een lengte van 113 meter en een bruto tonnenmaat van 2938 ton. In 1970 werd het schip gesloopt te Gent na een lang gevulde loopbaan.

De Princesse Astrid werd in 1929 gebouwd te Hoboken op de werf van Cockerill. Het schip had een lengte van 109.60 meter met een bruto tonnenmaat van 3083 ton. Het schip zonk op 21 juni 1949 voor de Franse Kust nadat het op een mijn gevaren had.

Zodra de maquettes wat opgeknapt zijn komen ze vast te staan in de leeszaal aan boord van Museumschip Tordino.

Van Belgische makelij…

Eén gedachte over “Van Belgische makelij…

  • 19 april 2018 om 13:21
    Permalink

    Heel blij met de prachtige nieuwe bestemming van de maquettes…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.