Een groot stuk van de week werd er gelast aan het schip. Dankzij de verschillende inspectiegaten in de betimmering was het eenvoudig op te volgen waar er gelast werd. Zodra we te water gaan en het schip is lekvrij, wordt de betimmering terug hersteld. Gelukkig waren we goed voorziend en zijn de meeste gaten gemaakt achter kasten of objecten.

De herstellingswerken onder de boegschroef ruimte gingen gepaard met de nodige rookontwikkeling. Het vlakvet was doordrenkt van oude olie. Deze werd eerst opgekuist alvorens er verder kon gelast worden. Tijdens de opruimingswerken kwamen nog enkele leuke souvenirs van vroeger naar boven. Na een grondige opknapbeurt zullen deze in het museum tentoongesteld worden!

Zowel maandag als woensdag werd er geschilderd. De romp kreeg een tweede laag zwart. De ijken, kop, roeren en ankers kregen een nieuw kleurtje. Zo oogt het schip opnieuw heel wat traditioneler.

Ook volgende week staan nog enkele werken gepland!

Week 2 op de werf

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.