zondagmorgen, zes uur. Ik begon met de opbouw van het overdekte terras. De ganse week werd er slecht weer voorspeld, onweer, veel wind en regen. De laatste dagen hadden we al heel wat regen gehad, dus speelde ik op safe!

Na het zetten van de palen besloot ik dan toch om geen dak te bouwen en feestelijke vlaggen te hangen aan de toppen van de palen. Tenslotte is het vandaag een groot feest voor ons erfgoed.

Reeds om 8u30 kwam de eerste bezoeker al eens zien, en ja zij was onder de indruk. Een half uur later stond de Cultuurdienst van de gemeente paraat met tenten, vlaggen en enkele vrijwilligers om te helpen!

De eerste bezoekers was de familie Janssen uit Nijmegen, Nederland. Zij hadden 32 jaar met het schip gevaren. Ondertussen kwam de ene na de andere binnen aan boord en tegen de middag waren er ruim 250 bezoekers geteld! Inmiddels was ook de familie Bultje op bezoek gekomen. Zij waren nog getrouwd op dit schip in 1968. Iedereen was tevreden en de zon bleef maar schijnen!

Ook in de namiddag was het druk, velen brachten hun kinderen of kleinkinderen mee. Allen vonden ze het leuk om eens aan het stuurwiel te mogen draaien of te luisteren naar de scheepsradio.

Om 18 uur sloten we af met een voldaan gevoel. De bezoekers waren tevreden, de Gemeente en de heemkring waren blij met de opkomst en ik was blij iets te hebben bijgedragen over ons maritiem erfgoed.

Bedankt aan alle bezoekers, Schepencollege van Beernem, Cultuurdienst Beernem en de Lokale Heemkring om van dit evenement een top editie te maken!

[wppa type=”content” album=”16″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Open Monumentendag 2017: 650 bezoekers – Bedankt voor de interesse!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.