Sinds vandaag zijn we in het bezit van verschillende documenten van de Nederlandse rederij Koninklijke Hollandsche Lloyd. Ondermeer facturen, brieven en (schade)rapporten van de SS Maasland, SS Orania, SS Flandria, SS Drechterland, SS Limburgia, SS Westland, SS Zaanland, SS Van der Lijn, SS Brabantia, SS Rijnland, SS Salland, SS Oranico en MV Jan Tavernier.

De facturen gaan van onderhoud tot herstelling, verkoopovereenkomsten en het leveren van proviand of medische apparatuur aan boord.

Affiche Koninklijke Hollandsche Lloyd uit 1913

Ook al horen deze documenten strikt gezien niet tot de binnenvaart, vormen zij alsnog een mooi aanvulling op de maritieme geschiedenis. Alles wordt de komende weken gedigitaliseerd en zal in de leeszaal van het museumschip Tordino ter beschikking staan van de bezoeker.

Toegevoegd aan de collectie: Koninklijke Hollandsche Lloyd

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.