Via de nieuwe eigenaars van het motorschip Arylo is de collectie uitgebreid met oud handgereedschap. Tijdens de opkuis van de machinekamer werden oude gebruiksvoorwerpen terug gevonden. Deze worden momenteel schoon gemaakt en zullen op termijn zichtbaar zijn aan boord van het museumschip.

Schroevendraaiers uit de machinekamer van de Arylo. Houten handvat en koperen ring om het geheel bijeen te houden.
Katrol met haak, afkomstig uit het ruim van de Arylo

 

Haak voor het eenvoudig opnemen van de lading, het tillen van luiken, etc…

In Rupelmonde wordt momenteel het woonschip Haleakala opnieuw opgebouwd en betimmerd. Aan boord bevonden zich een set oude deuren van een zeeschip. Deze worden binnenkort hergebruikt aan boord van het museumschip.

Oud gereedschap en scheepsdeuren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.